Rutiinien rikkominen piristää

Rutiinit kehityksen edellytyksenä ja esteenä

Rutiinit ovat tutkitusti hyödyllisiä. Kannattaa pitää unirytmi tasaisena, jotta heräisi aamuisin pirteänä. Lapsen kasvatuksessa rutiinit tuovat turvaa ja ovat kehityksen kannalta välttämättömiä. Rutiinit myös rytmittävät arkea ja luovat perusturvallisuuden tunteen.

Jos kuitenkin tekee vuodesta toiseen samalla tavalla, voi se alkaa todenteolla puuduttaa. Aamupalaksi kahvia ja ruisleipää, työpäivä klo 8.00-16.00, hakemaan lapset, kotiin kaupan kautta, illalla tuttu tv-sarja ja nukkumaan. Mikäli päivät koostuvat aina samanlaisesti, saattaa huomaamattaan jämähtää paikoilleen eikä kehitystä enää tapahdu. Vanha kunnon sanonta ”Vaihtelu virkistää” pitää todellakin paikkansa.

Rutiineihin jämähtäminen voi tipauttaa kelkasta ja estää kehittymisen. Toisaalta jotkut asiat on vaan pakko hoitaa. Miten siis hoitaa ne mahdollisimman riippumattomasti? Mitäpä jos päivittäisit työvälineet niin, että et olekaan enää riippuvainen työpaikasta tai –ajasta. Eikö olisi piristävää mennä viikonlopun sijaan arkena kesämökille ja hoitaa työtehtäviä sieltä käsin vaikkapa terassilla auringosta nauttien?

Uusi Tikon 7 -päivitys mahdollistaa nyt järjestelmän käytön missä ja milloin tahansa täysin riippumattomasti. Versiopäivityksen myötä se toimii kaikissa selaimissa ja päätelaitteissa entistäkin paremmin. Samalla olemme panostaneet käytettävyyteen myös piristämällä käyttöliittymän ulkoasua. Ainakin näin kesällä on hyvä rikkoa rutiineja ja kokeilla, miten arjen ja työn välttämättömyydet voisi hoitaa mahdollisimman ketterästi, joustavasti ja riippumattomasti.

Uudista rutiinisi ja nauti elämästä enemmän!

Ota yhteyttä, mikäli haluat tietää, kuinka voisit elää niin kuin itse haluat, riippumattomasti mutta kuitenkin hoitaen työsi kunnolla.

Oliko
tekstistä
hyötyä?
0
0
Jaa
teksti: