OSTOLASKUT

Tikon ostolaskuprosessi sähköistää organisaation ostoprosessia ja yhdistää sen tiukemmin osaksi muuta taloushallintoa

Ostoreskontra ja ostolaskujen kierrätys tarjoavat yhdessä ­integroidun ostolaskuprosessin, jonka ansi­osta ­vältytään moninkertaisilta käsittelyiltä, laskut löytyvät helposti, etsimättä ja mapittamatta. Maksuehdotel­mien käsittelyjä ei tarvita. Vältytään myös maksumuistutuksilta ja viivästyskoroilta, koska ostolaskut ovat koko ajan hallinnassa.

Tikon-ostolaskuprosessi kattaa verkkolaskujen sekä skannattujen ja tulkittujen paperi­laskujen sähköisen vastaanoton (tarvittaessa myös ostolaskujen manuaalisen tallennuksen), ostolaskujen kierrätyksen, maksatuksen sekä raportoinnin. Laskut ja maksut voi käsitellä joko euromääräisinä tai ulkomaisessa valuu­tassa. Reskontraa voi käyttää joko Tikon Kirjanpito -sovelluksen yhteydessä tai erillisreskontrana.

Business colleagues working in brightly lit office

Ostolaskut liitteineen tallentuvat Tikon Ostoreskontraan, Kirjanpitoon ja Arkistoon jo sisäänluvun yhteydessä. Näin kaikki tiedot ovat välittömästi hyödynnettävissä myös kirjanpidon raportoinnissa. Tikon Arkistoon arkistoidun ostolaskun kuvan ja liitetiedostot voi myös avata Tikon Osto­reskontran kautta ja ostoreskontraraportit on mahdollista arkistoida Tikon Arkistoon. Kaikki Tikon Arkistoon tallennetut dokumentit ja raportit ovat myös tilitoimiston asiakkaan tarkasteltavina NetTikon RAPORTTI mobiili -sovelluksen avulla aina ja kaikkialla, ilman eri toimenpiteitä.

Ostoreskontran tueksi voi erikseen hankkia NetTikon OSTOLASKU -moduulin, jolla hoidetaan ostolaskujen sähköinen kierrätys ja jolla loppukäyttäjä voi hoitaa myös ostolaskujen SEPA-maksatuksen. Kierrätysmoduuli on integroitu saumattomasti Tikon Pankkipalvelut -sovelluksen kanssa.

Ja tilitoimiston asiakas voi tarkastaa ja hyväksyä sekä hoitaa yksittäisten laskujen maksatuksen kätevästi NetTikon OSTOLASKU mobiili -sovelluksen avulla vaikka kotisohvaltaan, milloin tahansa, tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Helposti ja vaivattomasti, koska myös ostoprosessi on Tikonissa ajateltu kokonaisuutena, jossa kaikki osat toimivat saumattomasti yhteen, sähköisenä ja tehokkaana.

ostolaskukaavio

 

Tikon Ostolaskujen käsittely, ostoreskontra

Tikon Ostoreskontra / ulkomaan maksatus

Tikon Ostoreskontra / verkkolasku

Tikon Laskuhotelli

NetTikon OSTOLASKU